


Chcete být s námi na FACEBOOKU?
INSPIRACE:
Jak správně šněrovat korzetové šaty?
Podívejte se ZDE:
Insirace:
Vázání PAREA:
- Úvod
- Zdraví, krása, BIO, imunita
- Bylinky a koření
- Madagaskar Natur Pepř bourbonský Voatsiperiferi celý 230001
Madagaskar Natur Pepř bourbonský Voatsiperiferi celý 230001
- Novinka
- Doporučujerme

- Novinka
- Kompletní specifikace
- S tímto zbožím zákazníci také nakoupili:6
- Madagaskar Natur Pepř bourbonský Voatsiperiferi celý 230001SKLADEMcena od 85 Kčcena od 70 Kč bez DPH
Pepř bourbonský “Voatsiperiferi”
Pepř bourbonský (Piper borbonense), neboli “Voatsiperiferi”, je divoce rostoucí pepř z Madagaskaru. Roste v deštném pralese na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Zpracování divokého pepře je složitý proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu bourbonského pepře je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je tento druh pepře velmi vzácný.
Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má specifický dřevitý, zemitý nádech se znaky pryskyřice. Ve vůni můžeme najít náznak citrusů a sladkého ovoce a jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Pálivost nastupuje pomalu a není tak silná jako u černého nebo bílého pepře. Zato dlouze přetrvává.
Na co se používá Na všechny druhy masa, paštiky, mořské plody, těstoviny, sýry, pomazánky, saláty, do vaječných a zeleninových pokrmů i luštěnin. Používá se i při přípravě exotických ovocných,kokosových a čokoládových dezertů.
Jeho použití je v sezónních (rajčatových) salátech, hodí se také k vepřovému, jehněčímu, ale i rybímu masu. Úžasné je kombinace s foie gras. Je ideálním doplňkem k měkkým, bílým kozím a ovčím sýrům. Zajímavě ochutí i paštiky, nakládané okurky a zeleninu. Netradiční je, díky nasládlé chuti, použití v dezertech s obsahem ovoce (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokolády. Osvědčené je využití bourbonského pepře do marinovaných jehněčích plátků salátu “tabbouleh”, foie gras s citronem a olivovým olejem nebo do čerstvého kozího či ovčího sýra s mangem.